بواسیر و درمان آن
هموروئید (بواسیر) و درمان آن
علل بروز هموروئید
هموروئید که بیماری بسیار شایعی است ( تا ۵۰ سالگی دست کم ۵۰ درصد مردم آن را تجربه کرده اند ) علت های متعددی دارد . فشار ناشی از حاملگی و زامیان عمده ترین دلیل بروز هموروئید در زنان جوان است . یبوست ، به خصوص یبوست شدید و طولانی که با زور زدن هنگام دفع همراه است ، اسهال ، مصرف مداوم ، و زیاد ملین ها ، حالات ایستادن و نشستن های طولانی و تغذیه ناکافی با مواد فیبری ، عدم تحرک کافی که منجر به کاهش قدرت عضلانی عضلات ناحیه ی لگن می شود و عوامل زمینه ای یا ژنتیکی از علل ایجاد هموروئید هستند .
مشخص گردیده است که در افراد مبتلا به هموروئید داخلی فشار داخلی ناحیه مقعد در حال استراحت بیش از میزان طبیعی بوده و همراه با امواج غیرطبیعی است .
§ انواع هموروئید
هموروئید بر اساس محل قرارگیری ، به سه نوع داخلی ، خارجی و داخلی - خارجی تقسیم می گردد:
هموروئید داخلی : بالای « خط آنورکتال » قرار دارد . گشاد شدن و پرخونی عروق این شبکه نهایتاً می تواند به تشکیل لخته ، تورم و زخم در دیواره ی عروق و خونریزی منجر شود .
هموروئید داخلی را همچنین در درجه بندی چهارتایی ، درجه ی چهار نیز اطلاق می نمایند . هموروئید درجه یک وضعیتی است که به کانال آنال محدود می گردد . درجه ی دو می تواند به کانال آنال نزول کند ولی به تدریج به سر جای خود برمیگردد .
هموروئید درجه سه با دست به داخل آنال بر میگردد . هموروئید درجه چهار دچار پرولاپس شده یعنی از محل خودافتادگی پیدا کرده و به داخل برنمی گردد .
هموروئید خارجی :
هموروئید خارجی به تورم پوست و عروق خونی اطراف مقعد اطلاق می گردد . در این حالت چنانچه لخته خونی در این ناحیه ایجاد شده باشد که بسیار دردناک نیز هست ، نوع ترومبوزه را ایجاد می کند . هموروئید خارجی از داخل توسط بافت پوستی پوشیده شده است . چنانچه این « پوست » توسط وضعیت ترومبوزه ( تجمع لخته خونی ) کشیده شود ، درد شدید و ناگهانی ایجاد می کند .
هموروئید داخلی - خارجی : گاهی هر دو نوع داخلی و خارجی با هم بروزمی کنند که آن را نوع مختلط نیز می نامند .
- ۹۵/۰۲/۲۷
- ۱۷۵ نمایش